Aktuelnosti i vesti
dani tihomira r djordjevica

Zajedno u očuvanju NKN

U Naučno-obrazovno kulturnom centru 'Vuk Karadžić' u Tršiću od 17. do 19. novembra 2023. realizovan je edukativni deo projekta Udruženja folklorista Srbije Zajedno u očuvanju NKN...

Detaljnije
dani tihomira r djordjevica

Dani Tihomira R. Đorđevića

Na svečanoj akademiji realizovanoj u okviru manifestacije „Dani Tihomira R. Đorđevića”, koju organizuje Centar za kulturu i umetnost u Nišu, uz podršku Ogranka SANU u Nišu, 27. 10. 2023. dodijeljena je nagrada...

Detaljnije
udruzenje folklorista srbije u biltenu isfnr

Udruženje folklorista Srbije u biltenu ISFNR

U biltenu ISFNR-a (The International Society for Folk Narrative Research) objavljene su vesti vezane za Udruženje folklorista Srbije i srpsku folkloristiku.

Detaljnije
savremena srpska folkloristika 13

Održan međunarodni naučni skup „Savremena srpska folkloristika 13”

Međunarodni naučni skup „Savremena srpska folkloristika 13” održan je u Tršiću od 29. septembra do 1. oktobra 2023. godine.

Detaljnije
promocija danice

Promocija Danice

Pozivamo vas na promociju Danice i Danice za mlade Vukove zadužbine za 2023. godinu, koja će se održati u maloj sali Kolarčeve zadužbine u četvrtak, 18. maja 2023. godine sa početkom u 19.30 časova.

Detaljnije
zaduzbina vuka karadzica

Tribina Vukove zadužbine

Pozivamo vas na Tribinu Vukove zadužbine, čija je tema projekat Fonda za nauku Republike Srbije, program IDENTITETI – Digitalizacija nasledne kulture i jezičkog identiteta srpske dijaspore, u petak, 19. maj 2023. u 11 časova.

Detaljnije
mankova kuca

Promocija publikacije knjiga kulinarskih recepata porodice Novaković

Pozivamo vas na promociju publikacije Knjiga kulinarskih recepata porodice Novaković u Manakovoj kući, u sredu 12. aprila u 18 sati. Knjigu je izdao Narodni muzej Kraljevo, a priredila Violeta Cvetanoska, viša kustoskinja etnolog Narodnog muzeja Kraljevo.

Detaljnije