Актуелности и вести
dani tihomira r djordjevica

Заједно у очувању НКН

У Научно-образовно културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу од 17. до 19. новембра 2023. реализован је едукативни део пројекта Удружења фолклориста Србије Заједно у очувању НКН...

Детаљније
dani tihomira r djordjevica

ДАНИ ТИХОМИРА Р. ЂОРЂЕВИЋА

На свечаној академији реализованој у оквиру манифестације „Дани Тихомира Р. Ђорђевића”, коју организује Центар за културу и уметност у Нишу, уз подршку Огранка САНУ у Нишу, 27. 10. 2023. додељена је награда...

Детаљније
udruzenje folklorista srbije u biltenu isfnr

УДРУЖЕЊЕ ФОЛКЛОРИСТА СРБИЈЕ У БИЛТЕНУ ISFNR

У билтену ISFNR-a (The International Society for Folk Narrative Research) објављене су вести везане за Удружење фолклориста Србије и српску фолклористику.

Детаљније
savremena srpska folkloristika 13

ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП „САВРЕМЕНА СРПСКА ФОЛКЛОРИСТИКА 13”

Међународни научни скуп „Савремена српска фолклористика 13” одржан је у Тршићу од 29. септембра до 1. октобра 2023. године.

Детаљније
promocija danice

ПРОМОЦИЈА ДАНИЦЕ

Позивамо вас на промоцију Данице и Данице за младе Вукове задужбине за 2023. годину, која ће се одржати у малој сали Коларчеве задужбине у четвртак, 18. маја 2023. године са почетком у 19.30 часова.

Детаљније
zaduzbina vuka karadzica

ТРИБИНА ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ

Позивамо вас на Трибину Вукове задужбине, чија је тема пројекат Фонда за науку Републике Србије, програм ИДЕНТИТЕТИ – Дигитализација наследне културе и језичког идентитета српске дијаспоре, у петак, 19. мај 2023. у 11 часова.

Детаљније
mankova kuca

ПРОМОЦИЈA ПУБЛИКАЦИЈЕ КЊИГА КУЛИНАРСКИХ РЕЦЕПАТА ПОРОДИЦЕ НОВАКОВИЋ

Позивамо вас на промоцију публикације Књига кулинарских рецепата породице Новаковић у Манаковој кући, у среду 12. априла у 18 сати. Књигу је издао Народни музеј Краљево, а приредила Виолета Цветаноска, виша кустоскиња етнолог Народног музеја Краљево.

Детаљније